- A A A +

Is er warmteverlies?

De Sentimo radiator bekleding  wordt gemaakt van hoogwaardig verzinkt plaatstaal. U bevestigt de bekleding met magneten, daardoor komt de bekleding strak tegen de radiator te zitten en geleidt het staal de warmte optimaal. Ook zorgt het rooster aan de bovenkant van de bekleding ervoor dat de warme lucht kan opstijgen, deze convectiewarmte is 80 procent van de totale warmte. Hierdoor kent de Sentimo radiator bekleding een minimaal warmteverlies.

Wat is de levertijd van een Sentimo radiatorbekleding?

Sentimo's zijn geen voorraadproducten. De bekledingen worden op bestelling gemaakt. De levertijd van Sentimo radiatorbekleding is 3 weken en uw bestelling wordt thuisbezorgd.

Wat houdt de niet goed = geld terug garantie in?

Onze producten zijn geen voorraadproducten en worden op bestelling gemaakt. Mocht de door u bestelde bekleding niet passen of mocht u niet tevreden zijn, is het mogelijk om deze binnen 14 dagen na ontvangst te retourneren of om de bekleding aan te passen. Deze service is alleen geldig op deze webshop.

 Ik twijfel over de kleur. Hoe kan ik de kleuren beter zien?

Bij twijfel raden wij u aan om een RAL kleurenwaaier te gebruiken (verkrijgbaar bij bouwmarkten en woninginrichtingzaken). Voor zeker gaan? Maak dan een afspraak met onze technisch adviseur. Tegen een kleine vergoeding komen zij bij u thuis en nemen kleurstalen mee. Indien gewenst, meten zij dan meteen voor u de  maat van de radiator. Ook is het mogelijk om op onze website een kleurstaal te bestellen.

Mijn bekleding maakt soms een bonkend geluid. Hoe kan dit? 

In sommige gevallen zijn de waterkanalen van de radiator dieper dan 5mm. De magneten (5mm), die de bekleding tegen de radiator houden, maken dan niet direct contact. Dit is te voorkomen door de magneten op de waterkanalen te plaatsen. Zie hiervoor ook de bijgeleverde montagehandleiding.

Zitten mijn CV leidingen niet in de weg?

In een aantal gevallen kunt u met een Sentimo radiator bekleding ook de leidingen van de radiator wegwerken. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u door middel van het uitbreken van delen in de zijpanelen (in de boven en onderzijde van de zijpanelen zijn uitbreekdelen aangebracht) de leidingen door de radiator bekleding leiden. Het uitbreken van de betreffende delen is eenvoudig met een tang te doen. Zie hiervoor het instructiefilmpje bij uw situatie.

Hoe moet ik de maten van de Sentimo radiator bekleding opnemen?

Voor het inmeten van de Sentimo radiator bekleding verwijzen wij u naar de "configurator". Hier kunt u stap voor stap uw eigen situatie kiezen, en krijgt u aan de hand van de ingegeven informatie specifieke instructies hoe uw situatie in te meten is. Mocht u twijfelen kunt u ons bellen of via het inmeet service contactformulier een afspraak maken met onze inmeetservice. Zij hebben ook de kleurstalen zodat u in huis voorzien wordt van een goed kleuradvies. 

De Sentimo radiator bekleding heeft een standaard maatvoering waarmee alle horizontale radiatoren bekleed kunnen worden. De lengte en de hoogte van de Sentimo radiator cover worden altijd iets ruimer genomen dan de radiator. De diepte (deze wordt gemeten vanaf de voorzijde van de radiator tot aan de muur) van de Sentimo radiator bekleding wordt altijd iets kleiner dan de gemeten waarde. Dit wil zeggen dat de Sentimo radiator cover niet aansluit op de muur, maar de radiator is wel geheel bedekt. De Sentimo radiator bekleding lijkt nu los voor de muur te zweven. Controleer of deze maat binnen de beschikbare ruimte past, voordat u definitief bestelt.

Sluit de Sentimo radiator bekleding aan tot aan de muur?

De Sentimo radiator bekleding sluit niet aan tot de muur.

Dit komt doordat de Sentimo radiator bekleding een standaard maatvoering heeft waarmee alle horizontale radiatoren bekleed kunnen worden. De lengte en de hoogte van de Sentimo radiator bekleding worden altijd iets ruimer genomen dan de radiator. De diepte (deze wordt gemeten vanaf de voorzijde van de radiator tot aan de muur) van de Sentimo radiator bekleding wordt altijd iets kleiner dan de gemeten waarde. Dit wil zeggen dat de Sentimo radiator bekleding niet aansluit op de muur, maar de radiator is wel geheel bedekt. De Sentimo radiator bekleding lijkt nu los voor de muur te zweven. Controleer of deze maat binnen de beschikbare ruimte past, voordat u definitief bestelt.

Hoe wordt de Sentimo radiator bekleding gemonteerd?

De Sentimo radiator bekleding wordt door middel van meegeleverde ultrasterke magneten opgehangen. U hoeft dus niets te verbreken.

Ik zie geen RAL nummer, wat nu?

Enkele kleuren zijn speciale kleuren die niet binnen een RAL nummer vallen. Indien u graag van een van deze kleuren een kleurstaal wilt zien komen onze medewerkers graag met de kleurstalen bij u thuis langs. U kunt hiervoor een afspraak maken met onze technisch adviseur. Ook is het mogelijk om via onze website een kleurstaal te bestellen.

Kan ik mijn Sentimo zelf verven/lakken?

Wij raden dit niet aan. Onze bekledingen worden gepoedercoat waardoor een mooie, egale laklaag ontstaat. Uit praktijk blijkt dat dit resultaat niet te behalen is met verf of lak. 

Heeft u specifieke vragen? Vul dan het contactformulier in of bel naar +31 315 688 656.