Technische informatie: Airco ombouw

Wil je meer informatie over hoe je de airco unit kunt opmeten en de ombouw kunt monteren? Lees dan verder. Hieronder leggen we alles over de airco ombouw uitgebreid uit.

Diepte: 
Meet de diepte op in centimeters. Wij adviseren om te meten vanaf de muur tot het uiterste punt van de bevestigingsbeugel of voet van de airco unit. Zo valt alles binnen de ombouw en krijg je een strak geheel.

Hoogte: 
Meet de hoogte op in centimeters. Meet hierbij ook de beugels of voeten mee.

Breedte: 
Meet de breedte van de airco unit op. Je hoeft hierbij alleen de airco unit te meten van zijkant tot zijkant. Steken er grote onderdelen uit de unit? Deze kun je ook meemeten. 

Let op dat alle drie de gemeten maten binnen de Max. gemeten maten moeten passen, dan heb je de juiste ombouw gekozen.

Ga door naar bestellen

Hoe zet je de ombouw in elkaar?

Door het simpele schuifsysteem heb je de ombouw in een paar minuten in elkaar. Je hebt alleen een schroevendraaier nodig voor het vastdraaien van de muurbeugels en/of pootjes.

Download de volledige handleidingen hier.
 

Het gemak van een boormal

Wanneer je een airco ombouw besteld voor een unit die aan de muur hangt of staat, leveren wij een boormal bij die je kan gebruiken om de bevestigingsgaten op de juiste plekken te boren. Plak de boormal op de muur en boor de gaten exact op de juiste positie. Tip: je kan de gaten van de boormal ook overnemen op de kartonnen verpakking, dan heb je een stevigere mal. 

Bekijk de boormal (PDF)

De verschillende situaties in beeld

Hooghangend

Als jouw airco unit deze positie heeft dan krijg je een bovenkant, voorkant, onderkant, twee zijkanten en bevestigingsbeugels geleverd. Deze onderdelen zijn gemakkelijk in elkaar te schuiven. In de onderkant zitten gaten voor de afwatering.

Before

After

Laaghangend of staand

Bij deze versie van de airco ombouw krijg je een bovenkant, voorkant, twee zijkanten en poten geleverd. De poten van de airco ombouw zijn tot 3 cm te stellen zodat hij stevig staat.

Before

After

Before

After

Vrijstaand

Bij een vrijstaande airco unit wordt deze bedekt aan alle kanten behalve de onderkant. Je krijgt dus een bovenkant, vier zijkanten en poten.

Before

After