Je hebt eindelijk de knoop doorgehakt: je gaat voor een radiatorbekleding van Sentimo! Nu ben je vast benieuwd hoe dat in zijn werk gaat. Hier leggen we het even uit.

Het bestellen van een bekleding is eigenlijk heel simpel. Onze handige configurator wijst je namelijk geheel de weg. Van het kiezen van de kleur tot het opnemen van de maten, alles wordt duidelijk aan je uitgelegd met behulp van de nodige afbeeldingen. Bekijk het zelf door de configurator een keertje door te nemen, of lees hieronder alle informatie over de belangrijkste stappen. 

Welke uitvoering krijgt jouw bekleding?

We geven je de keuze uit drie verschillende uitvoeringen: Solid, Groove en Classic. De Solid variant heeft een gladde voorplaat. De Groove versie heeft een voorplaat met daarin om de 5 cm een groef. De uitvoering Classic heeft een gladde gekaderde voorplaat. Weet je niet helemaal zeker welkle uitvoering het beste bij jou en je interieur past? Dan helpen we je graag een handje met de keuze. Onze blog met daarin een keuzehulp geeft je wat extra informatie.

Tip! Is jouw radiator erg lang en geplaatst in het verlengde van de ruimte? Met de uitvoering Groove benadruk je deze lengte. Dit zorgt voor een mooi effect!

Welke kleur krijgt jouw bekleding?

Radiatorbekledingen van Sentimo zijn beschikbaar in meer dan 40 verschillende RAL-kleuren. Voor elke woonstijl een passende kleur! De bekledingen worden gepoedercoat in onze fabriek wat zorgt voor een strakke finish. Wil je dat jouw bekleding extra mat wordt? Kies dan uit één van onze kleuren uit The Fine Structure Collection. Deze kleuren hebben een ruwe structuur wat zorgt voor een extra mat effect.

Alle kleuren bekijken

Tip! Twijfel je over welke kleur je moet kiezen? Bestel dan hier kleurstalen. De kleurstalen zijn gemaakt van staal en geven je direct een indruk van de kwaliteit van de bekleding.

Before

After

Hoe meet je de radiator op?

Als je de keuze voor de uitvoering en de kleur hebt gemaakt dan is het tijd om jouw radiator op te meten. De configurator vraagt je daarom hoe de radiator en radiatorknop eruit zien. Op basis hiervan krijg je de juiste meetinstructies, aangegeven door middel van afbeeldingen. De maten die jij vervolgens invoert worden omgezet in de Sentimo-maten. Op deze manier zorgen we ervoor dat de bekleding netjes om jouw radiator zal passen. De diepte wordt altijd net een stukje kleiner, omdat de bekleding los van de muur geplaatst wordt. De hoogte- en lengtemaat worden altijd net wat groter, zodat de bekleding er goed omheen past. 

Twijfel je over de maten en heb je graag wat hulp bij het opmeten van jouw radiator(en)? Geen probleem! Vraag gerust een inmeetafspraak aan. Één van onze adviseurs zal samen met jou de maten opnemen en een offerte voor je maken.

Hoe kan je de bekleding monteren?

Eindelijk, je radiatorbekleding is binnen! Dan kan je hem nu gaan monteren. Hiervoor heb je geen gereedschap nodig.

De bekleding wordt geleverd in vier onderdelen: één bovenrooster, één voorplaat en twee zijpanelen. Door middel van het handige bouwpakket met een handleiding is jouw bekleding binnen enkele stappen in elkaar te zetten en op de radiator te klikken. De bekleding zal stevig blijven zitten met de bijgeleverde magneten. 

Toch wat meer informatie nodig? Download dan hier de montage handleiding of kijk de handige montage video hieronder!


De montage van een radiatorbekleding van Sentimo

Ben jij er klaar voor om de stappen te doorlopen?

Ja, laten we een Sentimo bestellen!