24 maart 2020

Deze lente: rustgevende naturel tinten

Hou jij van rust? Zorg er dan voor dat je lichte naturel tinten bij je naar binnen brengt. Natuurlijke en lichte kleuren zoals crème-wit, beige en lichtgrijs geven je interieur een ontspannen uiterlijk. Bij Sentimo geven we deze lente graag tips en inspiratie voor in jouw huis.

Niet alles hoeft wit te zijn

Als men denkt aan natureltinten dan denkt men vaak gelijk aan wit, grijs of beige. Echter zijn dit niet de enige kleuren die kunnen zorgen voor ontspanning. Andere naturel- of pasteltinten zoals lichtroze of lichtgroen (écht lente!) kunnen voor hetzelfde effect zorgen, zolang je de harmonie maar behoudt en niet met té veel verschillende kleuren gaat werken.

Breng de lente mee naar binnen met kleuren als lichtgroen of lichtroze.

Vormen & prints

In de aankleding van je huis wil je misschien wat creatiever zijn, en dat kan natuurlijk gewoon. Kies voor evenwichtige combinaties van vormen en prints zodat het niet te druk wordt. Dit betekent niet dat je alleen maar alles in de zelfde vorm of print hoeft uit te kiezen, maar dat je alles in een geheel moet laten samensmelten. De makkelijkste manier om dit te doen is door simpelweg verschillende combinaties en composities uit te proberen en te kijken bij welke jij je het prettigst voelt.

Licht

Sfeerverlichting is key in een rustgevend interieur, vooral als het buiten donker is. Je kan er natuurlijk voor kiezen om één grote lamp in de kamer op te hangen, maar het is beter om kleinere en minder felle lichtbronnen te verdelen over de ruimte. Op deze manier kun je de plekken die jij wil benadrukken of de plekken waar licht het meest nodig is oplichten.

Werk oneffenheden weg

Er zullen misschien nog plekken in je interieur overblijven waar jij je aan blijft storen. Bij veel mensen zijn de radiatoren een doorn in het oog in hun rustgevende interieur. Hoe je dit oplost? Door een Sentimo radiatorcover te kiezen in een kleur die goed aansluit bij de muur ontstaat er een ontspannende en evenwichtige compositie.

Ook graag jouw radiator wegwerken om meer rust te creëren in je interieur? Stel dan snel jouw Sentimo radiator cover samen!

Stel je radiator cover samen