14 januari 2021

Een knusse slaapkamer met Sentimo

Velen vinden de inrichting van de slaapkamer niet zo belangrijk. Je komt er vooral voor de nachtrust en voor de rest doe je er eigenlijk weinig. Toch is het niet nodig om de slaapkamer bij het inrichten van je huis over te slaan. Een goed ingerichte slaapkamer heeft namelijk zeker zijn voordelen!

Een vloerkleed voor warme voeten

Mocht je geen tapijt hebben in je slaapkamer, maar bijvoorbeeld een gladde laminaatvloer, dan ken je het gevoel van koude voeten bij het uit bed stappen vast wel. Een lekker zacht vloerkleed neerleggen kan hierbij wonderen doen. Het zorgt ervoor dat je voeten warm blijven en maakt daarnaast je slaapkamer knus en gezellig.

Kalmerende kleuren voor je radiator ombouw

De meest ontspannende kleuren voor in de slaapkamer zijn groen en blauw. Deze kleuren kunnen je nachtrust verbeteren en een kalmerend gevoel met zich meebrengen. Je kan de muren in één van deze kleuren verven, maar ook gebruik maken van andere elementen met deze kleuren. Heb je een radiator in je slaapkamer? Kies dan voor een Sentimo radiator ombouw in de kleur RAL 5003 (saffierblauw) of RAL 6021 (bleekgroen). Dit zijn de ideale kleuren om je slaapkamer mee op te fleuren en tegelijkertijd je nachtrust mee te stimuleren.

Planten voor een goede nachtrust

Planten zijn om meerdere redenen geschikt voor in de slaapkamer. Ze zijn ideaal om mee te decoreren op je vensterbank of nachtkastje. Planten geven wat kleur aan de ruimte en je hebt ze in allerlei verschillende soorten en maten. Maar wist je dat planten ook een positief effect kunnen hebben op je slaap? Sommige planten zorgen namelijk voor een betere luchtkwaliteit. Daarnaast geven ze de ruimte een rustige en natuurlijke uitstraling wat een ontspannen gevoel opwekt. Hierdoor kan je beter in slaap komen.

Weinig ruimte? Gebruik de muur

Heb je een kleine slaapkamer? Dan kan het zo zijn dat je maar weinig ruimte hebt voor meubelen of decoratieve spullen. In dit geval kun je ervoor kiezen om de ruimte op te fleuren met muurdecoratie. Doe dit bijvoorbeeld met een mooi schilderij of een stijlvolle poster. Ook kan je een collage maken van je eigen foto's, die je in strakke lijsten aan de muur hangt. Zorg ervoor dat je muurdecoratie niet uit te felle of teveel verschillende kleuren bestaat. Op deze manier behoudt je de rust in de ruimte.

Functionaliteit is key

Ondanks dat je de slaapkamer zo mooi mogelijk wil maken, is het belangrijk dat je blijft letten op de functionaliteit. Zet je nachtkastje bijvoorbeeld niet te vol met allerlei onnodige spullen, zodat je ook plek blijft houden voor dingen die je écht nodig hebt. Daarnaast wil je voorkomen dat je 's nachts in het donker struikelt over een verdwaald krukje. Maak dus gebruikt van de ruimte die je hebt, maar doe dit met mate en houdt het opgeruimd en netjes.

Ook een Sentimo radiator ombouw bestellen voor in jouw slaapkamer?

Ja graag!