22 juli 2021

Het aankleden van de kinderkamer

Hoe heb jij de kinderkamer aangepakt? Voor sommigen kan dit nog best een klus zijn. Misschien heb je heel veel ideeën, maar heeft vooral je kindje een grote wens. Hoe ga je daar mee om? Wij geven je graag wat inspiratie. We hebben inmiddels al in een flink aantal kinderkamers mogen kijken om deze te voorzien van radiatorbekleding, dus wij weten wel raad!

Hoe ga je om met kleuren?

In de kinderkamer kan je los gaan met kleur. Is de lievelingskleur van je zoon of dochter paars? Go for it, maak de muur paars! Houd er hierbij wel rekening mee dat er eenheid blijft. Je kan combineren met een aantal goede felle kleuren, maar een kamer met alle kleuren van de regenboog wordt wellicht wat te heftig. Het handigste is om één of twee kleuren te kiezen en deze te gebruiken als basis.

Een kamer met een thema

De makkelijkste optie voor de kinderkamer is het gebruiken van een thema. Als je één thema kiest, zoals bijvoorbeeld het thema jungle, dan kan je vrijwel alles wat bij dit thema past wel kwijt. Alles wat binnen een thema valt heeft namelijk vaak hetzelfde kleurenpalet. Handig!

Een vrolijk behang

De kinderkamer is de ideale plek voor een knus behang. Je kan dan kiezen voor een bepaald thema, maar ook iets neutraals. Er zijn tegenwoordig behangetjes te vinden in allerlei soorten, kleuren en maten dus er is genoeg te kiezen. Ga je voor behang met een drukke print? Bedek dan één of twee muren met het behang en kies voor de rest van de muren voor verf. Op deze manier behoud je de rust en wordt de kamer niet te druk.

Vloerkleed

Een vloerkleed is niet te missen in de kinderkamer. Dit maakt het fijner voor je kindje om op de grond te spelen. En wist je dat er tegenwoordig overal geweldige vloerkleden te koop zijn voor in de kinderkamer? Kies bijvoorbeeld voor een vloerkleed in de vorm van een dier of kies er eentje die perfect past bij het thema van de slaapkamer.

Accessoires

Uiteraard zal er in de kinderkamer genoeg speelgoed aanwezig zijn. Dit hoort er natuurlijk bij! Dit maakt het echter niet onmogelijk om de kamer ook te voorzien van passende decoratie. Zorg bijvoorbeeld voor een stoere plant, dit is namelijk ook goed voor de luchtkwaliteit en een betere slaap. Verder kan je creatief zijn met wanddecoratie, een vrolijke slinger of lampjes. Wat het ook altijd goed doet is een gezellige collectie aan knuffels. Heeft de kinderkamer een junge-thema? Dan kan een leeuw, giraffe en olifant natuurlijk niet missen!

Niet te missen: een radiator ombouw

Zoals we al eerder benoemden kan je in de kinderkamer heel vrij zijn met kleur. De meeste mensen kiezen voor hun radiatorbekleding een neutrale kleur zoals wit, grijs of zwart. Maar hoe leuk zou het zijn om in de kinderkamer voor een kleur te kiezen die helemaal past bij het thema? Onze bekledingen zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleurrijke kleuren, dus er bestaat een perfecte kleur voor iedere kinderkamer!

Before

After


OOK EEN KLEURRIJKE RADIATORBEKLEDING IN DE KINDERKAMER?

Stel hem samen!