20 januari 2022

Je radiator wegwerken? Zo doe je dat!

Een radiator wordt over het algemeen niet gezien als een stijlvol element in je interieur. Velen kiezen er dan ook voor om hem weg te werken met een metalen radiatorbekleding zodat hij zo min mogelijk opvalt. In deze blog vertellen we hoe je dat het beste kan aanpakken!

Stap 1: doe inspiratie op bij Sentimo

Op de website van Sentimo kan je veel inspiratie opdoen. In het lookbook vind je voorbeelden van radiatorbekledingen in veel verschillende situaties, uitvoeringen en kleuren. Wat is jouw doel met een radiatorbekleding? De meeste mensen kiezen voor het wegwerken van de radiator, maar misschien kies je juist liever voor een opvallende bekleding die je radiator omtovert tot een echte eyecatcher. Kies de uitkomst die het beste past bij jou en jouw interieur.

Bekijk het lookbook

Op deze foto is de radiator perfect weggewerkt. Hij is bijna niet te zien!

Hier is er een bekleding in een opvallende kleur geplaatst. Een echte eyecatcher.

Stap 2: bepaal de kleur voor jouw radiatorbekleding

Je gaat jouw radiator wegwerken. Dat betekent dat je hem zo min mogelijk wilt laten opvallen. Hierbij is het belangrijk dat je de juiste kleur kiest voor jouw radiator ombouw. Kies daarom een kleur die zoveel mogelijk lijkt op de kleur van de muur waar de radiator tegenaan zit. Op deze manier zal je de radiator bijna niet meer zien. Een andere onopvallende en rustige optie is ton-sur-ton. Dit betekent dat je van dezelfde kleur net een andere tint kiest.

Hoe je gemakkelijk de juiste kleur kan kiezen? Check eerst welke kleur je muur heeft en kies hier drie geschikte kleuren bij op onze website. De radiatorbekledingen van Sentimo zijn verkrijgbaar in veel verschillende RAL-kleuren. Hierdoor vind je gemakkelijk de juiste RAL-kleur, of een kleur die er dicht in de buurt komt. Bestel de drie gekozen kleuren daarna op een kleurstaal en kies de kleur die het beste past. De kleurstalen worden gecoat met dezelfde coating als de radiatorbekledingen, waardoor je een goede vergelijking kan maken.

Kleurstalen bestellen

Stap 3: radiatorbekleding gemonteerd? Voeg accessoires toe!

De laatste stap voor het perfect wegwerken van je radiator is het toevoegen van accessoires. Dit is natuurlijk optioneel, maar zorgt er wel voor dat de radiator nog minder opvalt. Kies bijvoorbeeld voor een mooie plant, lamp of bijzettafel. Ook kan je kleine dingen op de radiator plaatsen, zoals een fotolijst.

Het bestellen van een metalen radiatorbekleding is zo gepiept via de handige configurator. En als je bovenstaande stappen volgt dan wordt jouw radiator perfect weggwerkt! Ga je ook aan de slag? Vergeet dan niet het resultaat met ons te delen via Instagram. Tag ons met @sentimonl en gebruik de hashtag #mysentimo!

Bestel jouw radiatorbekleding