21 december 2021

Last minute kersttips

Eindelijk, bijna kerst! Je hebt nog een paar dagen om je huis in de kerstsferen te brengen. Zorgt dit bij jou voor een beetje paniek? Dan hebben we hier wat last minute kersttips voor je. En dat allemaal met spullen die je wellicht al wel in huis hebt.

Geen boom? Geen nood!

Is het jou dit jaar niet gelukt om een kerstboom te scoren en op te tuigen? Geen zorgen. Met een beetje creativiteit heb jij binnen no time een kerstboom in je woonkamer. Het zal dan misschien geen echte zijn, maar voor sfeer zal die zeker wel zorgen. Teken bijvoorbeeld een kerstboom op het raam met een uitwisbare stift, maak een kerstboom van takken uit je tuin, of knutsel er eentje in elkaar om aan de muur te hangen. Tip: Pinterest is je beste vriend!

Maak je eigen kerstkrans

Misschien heb je liever iets kleins in plaats van een kerstboom. Zoek in dat geval een leuke DIY uit en ga aan de slag met een kerstkrans. Hij is te maken met allerlei materialen (uit je eigen tuin!) en je kunt erin stoppen wat jij mooi vindt. Maak er gerust meerdere, hij is namelijk perfect voor buiten aan de voordeur maar past ook prima binnen. 

Een winterse geur

Prikkel zoveel mogelijk zintuigen voor het ultieme kerstgevoel en zorg voor een gezellige kerstgeur. Je hoeft hierin natuurlijk niet te overdrijven, maar een subtiel geurtje kan alleen maar goed doen. Je kan dit bijvoorbeeld doen met een aantal ingrediënten die misschien al wel in huis hebt zoals kaneel, dennentakken, chocolademelk, kruidnagel of sinaasappel.

Alleen maar lichtjes

Heb je geen zin of geen tijd om dit jaar nog uitbundig los te gaan met de kerstversiering? Begrijpelijk. Je moet het uiteindelijk ook allemaal weer opruimen. Als je toch met zo min mogelijk tijd en moeite nog een beetje het kerstgevoel wilt creëren, zorg er dan voor dat je de kerstverlichting die je nog in huis hebt verspreid door je woning. Dit is in een mum van tijd gepiept! In het donker zorgt dit voor een gezellige kerstsfeer, terwijl je het na de kerst gemakkelijk weer in kan pakken.

Fijne feestdagen!

Trakteer jij jezelf deze kerst nog op iets moois? Begin het nieuwe jaar met een frisse update aan je interieur met Sentimo! 

Kies jouw Sentimo