13 februari 2020

Onderhoud: zo blijft jouw radiatorbekleding op z’n mooist

Je hebt je huis eindelijk helemaal compleet met mooie radiatorbekleding. Natuurlijk wil je dat deze altijd op z’n mooist blijft. Daarom hebben wij hier wat tips voor je op een rijtje gezet voor de onderhoud van jouw metalen radiatorbekleding van Sentimo.

Jouw Sentimo radiator ombouw is een op maat gemaakte metalen cover die is gepoedercoat in onze fabriek in de door jouw gekozen kleur. Om hem zo hygiënisch mogelijk te houden raden wij aan om hem af en toe schoon te maken. Op deze manier voorkom je bijvoorbeeld stofvlekken.

Hoe ontstaan stofvlekken?

Stofvlekken op je radiatorbekleding kunnen ontstaan door de magnetische werking van de magneten waar de radiatorbekleding mee bevestigd zit. Deze trekken stof aan, waardoor dit aan de buitenkant van de bekleding aan het metaal blijft 'plakken'. Hieronder zie je een voorbeeld van zo'n stofvlek. Heb je deze gesignaleerd op jouw bekleding? Haal er dan zo snel mogelijk een doek (vochtig of droog) langs! Dan krijgt het stof geen kans om zich te nestelen in de laklaag.

Stofvlek

  • Voor het schoonmaken van jouw radiatorbekleding kun je een vochtige en zachte doek gebruiken.
  • Liever een beetje schoonmaakmiddel gebruiken? Zorg er dan voor dat je een erkend en neutraal middel gebruikt. Agressieve schoonmaak- en schuurmiddelen kunnen zijn niet goed voor de bekleding en kunnen de bekleding beschadigen.

Met deze tips zal jouw Sentimo radiatorbekleding altijd zijn mooie look behouden. Toch nog vragen over de radiatorbekleding bij jou thuis? Neem dan eens een kijkje tussen de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Contact opnemen