19 september 2017

Radiator ombouw: voor de veiligheid van je kind

In de winterperiode heb je waarschijnlijk de verwarming een tandje hoger staan om je huis lekker warm te krijgen. Een kind kan zich lelijk branden aan de radiatoren of verwarmingsbuizen. Het is daarom belangrijk om kinderen tegen deze hitte te beschermen en je radiatoren goed af te schermen.

Radiatoren kunnen erg heet worden. Dat is natuurlijk logisch, want ze zijn er om je huis te verwarmen. Een gebruikelijke radiator kan warmer dan 55 graden Celcius worden, dus je wil liever niet dat je kind hier zijn vingers aan brandt. Speciaal voor deze situatie heeft Sentimo de Sentimo Safety ontwikkeld. Deze is gemaakt voor optimale warmte afgifte, zonder dat de buitenzijde van de radiatorbekleding warmer wordt dan 30 graden Celcius. Hierdoor is de Sentimo Safety perfect geschikt voor kinderdagverblijven, peuterspeelzalen of gezinnen met jonge kinderen.
 
Ondanks het reduceren van de temperatuur aan de buitenzijde van de Sentimo Safety is er nauwelijks sprake van warmteverlies. Door de open constructie aan boven- en onderzijde blijft de convectiewarmte van de radiator namelijk gewoon werken. Je huis of instelling blijft dan nog steeds lekker warm, maar je radiator is kindvriendelijk!

Makkelijk te onderhouden

Omdat kinderen graag hun handen en mond gebruiken om de wereld te ontdekken, is het handig dat je de radiatorbekleding makkelijk schoon kan houden. Een Sentimo radiator ombouw is heel simpel hygiƫnisch te houden door het gebruik van vochtige doek. Je hebt geen chemisch schoonmaakmiddel nodig wat natuurlijk ideaal is voor je kleintje en zijn of haar gezondheid.

Een strak en veilig design

Naast dat de Sentimo Safety beschermd tegen de hitte van de radiator, blijft het een uniek en modern design hebben. Het design van de Safety lijn biedt zelfs extra veiligheid door de afgeronde hoeken. Ondanks al deze extra’s is de Sentimo Safety radiatorombouw te bestellen in alle beschikbare kleuren en uitvoeringen.

Ook een Sentimo Safety bestellen?

De Sentimo Safety is niet verkrijgbaar via onze webshop en kan dus enkel en alleen per e-mail aangevraagd worden. Neem daarom contact met ons en geef de maten van jouw radiator(en) door zodat we een vrijblijvende offerte kunnen maken.

Neem contact met ons op