25 oktober 2022

Radiatorombouw kopen? Waar moet je op letten?

Als je op zoek bent naar een manier om je radiatoren weg te werken dan zijn er veel mogelijkheden op het gebied van uiterlijk, materiaal, maten en kleuren. Er zijn een aantal dingen waar je op kan letten voor het kopen van de juiste radiatorombouw. Deze bespreken we hier.

Radiatorombouw zelf maken of laten maken?

Je hebt de beslissing gemaakt: je wilt graag je radiator voorzien van een radiatorombouw. Dan kun je deze zelf maken of laten maken. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat je wensen zijn en van jouw eigen skills. Als je een beetje handig bent met hout dan is het zelf maken van een radiatorombouw natuurlijk een optie. Zorg er dan wel voor dat je let op een goede constructie die veilig is, stevig is en niet zorgt voor warmteverlies. Ben je minder handig? Laat dan het werk voor je doen. Genoeg opties! Bij Sentimo stel je een radiatorombouw helemaal zelf samen naar jouw wensen. De montage doe je ook zelf, maar hier hoef je niet handig voor te zijn. Dit is in een paar minuten gepiept!

Bekijk hoe het werkt

Welke materialen zijn er mogelijk voor een radiatorombouw?

Voor een radiatorombouw bestaan er verschillende materialen. De meest voorkomende materialen zijn hout, MDF en metaal. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Waar je vooral op moet letten is de warmtegeleiding. Deze kan per materiaal erg verschillen. Als je wilt gaan voor de beste warmtegeleiding dan is een radiatorombouw van metaal een goede optie voor jou. Metaal neemt namelijk de warmte van de radiator over, waardoor het metaal zelf ook warm wordt en dit weer kan uitstralen. Naast warmtegeleiding verschilt elk materiaal ook in mogelijkheden wat betreft kleur en constructie. Kijk dus goed naar wat je mooi vindt en wat er het beste past bij jouw interieur. 

Wil je graag meer informatie over de voor- en nadelen van radiatorombouw in verschillende materialen? Wij hebben een blog geschreven over de verschillen tussen MDF, hout en metaal. Hierin vertellen we je alles over de warmtegeleiding, montage en mogelijkheden.

Lees blog

Welk type radiatorombouw past er het beste in je interieur?

De grootste reden waarom je op zoek bent naar een radiatorombouw is waarschijnlijk om je interieur een boost te geven. Bij Sentimo heb je veruit de meeste keuze op het gebied van looks en kleuren, maar wat past er nou het beste bij jouw stijl?

Verschillende uitvoeringen

Bij Sentimo bieden we verschillende soorten radiatorombouw aan, maar de meest populaire is de standaard radiatorcover. Dit is een simpele manier om je radiator te bedekken, omdat de radiatorombouw strak om de radiator wordt gemonteerd met magneten. Voor deze versie bestaan er drie verschillende stijlen: Solid, Groove en Classic. Met deze drie stijlen bieden we voor elke interieurstijl een passende radiatorombouw. Zo kies je gemakkelijk de stijl die goud aansluit bij wat je mooi vindt. Zo kies je voor Solid als je voor simpel, strak of modern wilt gaan, en voor Classic als je voor klassiek of landelijk wilt gaan.

Welk design kies jij? Check onze keuzehulp

Kleurkeuze

Dit is misschien wel de moeilijkste keuze die je moet maken tijdens jouw zoektocht naar de perfecte radiatorombouw: de kleur. Je kan natuurlijk gaan voor veilig wit, maar soms kan een (opvallende) kleur overwachts nog veel mooier uitpakken. Zorg er dus zeker voor dat je meerdere kleuren overweegt en test in jouw woning. Bij Sentimo zijn er meer dan 45 kleuren verkrijgbaar en heb je ook de mogelijkheid om kleurstalen te bestellen. Zo is het kiezen van de juiste kleur een eitje!

Kies jouw kleurstalen

De plek van jouw radiator

Wist je dat de locatie van jouw radiator veel invloed heeft op wat er het beste past qua radiatorombouw? Een standaard radiatorombouw die strak om je radiator heen zit past natuurlijk overal, maar er zijn meer opties. Ken je bijvoorbeeld 'The Cabinet' by Sentimo al? Met deze radiatorombouw werk je niet alleen je radiator weg, maar tover je deze ook nog eens om tot een echt meubelstuk. Als je deze voorziet van mooie decoratie zal het echt een boost geven aan je interieur.

Nieuw: radiatorombouw met vensterbank

In veel woningen vind je een radiator onder het raam. Dit is natuurlijk de perfecte gelegenheid om voor een complete make-over te gaan. De nieuwste versie van de Sentimo Cabinet wordt op maat gemaakt zodat hij precies in de vensterbank past. Zo creëer je een radiatorombouw en vensterbank in één. Een win-winsituatie en een echte eyecatcher.