02 maart 2020

Tips: verschillende soorten radiatorombouw

Radiatorombouw heb je in allerlei verschillende soorten en maten. Dat maakt het kiezen voor de juiste ombouw die bij jou past alleen maar moeilijker. Er zijn een paar veelvoorkomende materialen voor radiatorombouw. Hieronder bespreken we er een paar om jou te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Hout

Een van de veelvoorkomende soorten radiatorombouw is hout. Deze zijn te koop in de bouwmarkt en zijn makkelijk in elkaar te zetten. Ben je creatief en denk je zelf een origineler plan te hebben? Dan kun je eens proberen om zelf je houten radiatorbekleding te maken. Let bij beide gevallen wel goed op de luchtcirculatie, want bij houten radiatorbekleding heb je kans op warmteverlies als de bekleding niet op de juiste manier is opgebouwd. Ook is het belangrijk om houten bekleding altijd goed te onderhouden. Omdat hout een natuurlijk materiaal is, kan de kwaliteit of het uiterlijk achteruit gaan als je het niet goed onderhoudt.

MDF

Een ander materiaal voor radiatorbekleding is MDF. Dit materiaal is makkelijker te bewerken dan hout. Let bij MDF net zoals bij houten bekleding er wel goed op dat je geen warmteverlies creëert. Dit is zonde van de stookkosten, maar uiteindelijk ook niet goed voor het milieu. MDF is makkelijk te onderhouden, maar heeft in tegenstelling tot houten bekleding een minder natuurlijke look.

Metaal

De radiatorbekleding van Sentimo is gemaakt van metaal. Naast dat metaal tegenwoordig een hip materiaal is om te gebruiken in je interieur, is het ook nog eens perfect geschikt om je radiator mee weg te werken of juist om te toveren tot een stijlobject. Een metalen Sentimo cover is namelijk verkrijgbaar in drie verschillende stijlen en meer dan 20 kleuren. Zo vind je altijd een bekleding die bij je interieur en wensen past. Het metaal van een Sentimo geleidt de warmte perfect omdat deze met de magneten strak tegen de radiator wordt geplaatst. Het rooster aan de bovenkant zorgt ervoor dat de warme lucht kan opstijgen. Hiermee zal je met een Sentimo minimaal tot geen warmteverlies hebben.

Welke radiatorbekleding past bij jou? Doe inspiratie op in ons lookbook.

Bekijk het lookbook