06 februari 2020

Trends: ga voor een donkere radiator bekleding

De meest gekozen kleur voor een radiator bekleding van Sentimo is de kleur RAL 9010. Dit is een neutrale witte kleur die rust creëert in je interieur. Daarnaast zorgt deze kleur voor een ruimtelijk aanzicht als deze gecombineerd wordt met een muur van dezelfde tint. Ga je liever voor een wat stoerdere look? Kies dan eens voor een donker gekleurde radiator bekleding!

Contrast

Als je wat meer pit wilt in je interieur kan je natuurlijk aan de slag gaan met een verfkwast. Mocht je het  toch net een tikje teveel vinden om een hele muur te verven, dan kan een Sentimo radiator cover de perfecte oplossing zijn. Door een donkere tint te kiezen en deze te combineren met lichte of kleurrijke decoratie, creëer je een mooi contrast. 

Diepte & sfeer

Naast dat donkere kleuren zorgen voor een mooi contrast, kunnen deze ook  sfeer in je huis aanbrengen. Want waar lichte tinten een ruimtelijk gevoel geven, kunnen donkere tinten je huis gezelliger maken en diepte geven. Combineer bijvoorbeeld een grafietzwarte metalen radiator bekleding (kleur RAL 9011) met een zacht en wollig wit vloerkleed. 

Lichtinval

Voordat je de kleur van je Sentimo radiator bekleding kiest, is het handig om te kijken hoe de lichtinval in je huis is. Als je veel grote ramen hebt zal er waarschijnlijk veel natuurlijk licht naar binnen vallen, waardoor een donkere radiator bekleding waarschijnlijk prachtig zal staan. Is het een kamer met weinig lichtinval en ruimte? Dan kan het mooier zijn om voor een lichtere tint te kiezen.

Natuurlijke kleuren

Toch bang dat het te donker wordt? Probeer dan een kleur te kiezen die neigt naar bruin of grijs zoals bijvoorbeeld RAL 7006 of RAL 9007. Deze kleuren ogen minder hard waardoor ze niet te aanwezig zullen zijn. Ook versterken deze kleuren een natuurlijke look, wat top zal staan bij al je kleurrijke bloemen en planten in huis.
 

Durf te combineren!

Als je voor het eerst experimenteert met donkere kleuren in je huis dan kan het zijn dat je het zekere voor het onzekere wil nemen. Gelukkig heeft Sentimo daar een oplossing voor. Want heb je toch nog twijfels over je kleurkeuze? Bestel dan gratis* tot drie verschillende kleurstaaltjes om de juiste kleur te kunnen bepalen. Zo weet je zeker dat de kleur die jij kiest perfect in je interieur zal staan.
*Je betaalt alleen de verzendkosten.

Bestel hier kleurstalen