02 augustus 2022

Waarom neem je een airco ombouw?

Je hebt de luxe van een airco in huis, maar moet nu wel dealen met die grote buitenunit. Gelukkig is daar de airco ombouw. In deze blog lees je waarom een airco ombouw de perfecte oplossing is voor jou.

Jouw airco wegwerken

Dit is natuurlijk de grootste reden waarom jij nadenkt over het aanschaffen van een airco ombouw: het grote apparaat (de buitenunit van jouw airco) verstoord je uitzicht. Na het plaatsen van een airco ombouw is dit verleden tijd. De buitenunit van jouw airco zal niet meer te zien zijn. Zonder dat dit de werking van jouw airco aantast.

Fijn om te weten: de airco ombouw van Sentimo tast de werking van de airco niet aan. Doordat de airco ombouw ruim om de airco unit heen zit en beschikt over genoeg louvres, krijgt de airco unit genoeg vrije lucht om goed te blijven functioneren.

Combineer de airco ombouw met jouw gevel

Of je nou een geschilderde steen, natuurlijke steen of houten beplating hebt.. jouw airco ombouw zal hier perfect bij aansluiten. Dit komt doordat je keuze hebt uit een breed aanbod aan kleuren voor de airco ombouw. De kleurencollectie bestaat uit een variatie aan kleuren die speciaal zijn uitgekozen aan de hand van verschillende typen gevels. Zo past de kleur Brick Red perfect bij klassieke donkerrode baksteen. Zelfs als je jouw airco unit tussen het groen hebt staan is er een passende kleur: de kleur RAL 6015 Fine Structure (zwart olijfgroen) zal jouw airco unit helemaal laten opgaan in de natuur. 

Bestel jouw kleurstalen

Before

After

Geschikt voor airco units op elke plek

De airco ombouw van Sentimo heeft een uniek ontwerp. Het ontwerp maakt de airco ombouw namelijk geschikt voor airco units op verschillende plekken. Op basis van de positie van jouw airco unit krijg je de juiste onderdelen geleverd zodat jouw airco unit aan alle zichtbare zijden wordt bedekt. Staat jouw airco unit vrijstaand op de grond? Dan wordt hij bedekt aan beide zijkanten, de voorkant, de achterkant en de bovenkant. Hangt jouw airco unit hoog aan de muur? Dan krijgt jouw airco ombouw twee zijkanten, een voorkant, een bovenkant en een onderkant. En staat jouw airco unit op de grond tegen de muur? Dan krijg je twee zijkanten, een voorkant en een bovenkant. Dit klinkt allemaal misschien moeilijk, maar dat is het niet. De handige configurator wijst je namelijk de weg tijdens het samenstellen van jouw airco ombouw.

Je kan het zelf!

Net als bij alle andere producten van Sentimo, is de montage van de airco ombouw ook een makkelijke klus. De onderdelen van de airco ombouw zijn namelijk gemakkelijk in elkaar te schuiven. Enkel de pootjes dienen met een schroevendraaier vast te worden gezet. 

Hangt jouw airco unit aan de muur? Ook dan hoef je je geen zorgen te maken. Je krijgt een handige boormal bij de airco ombouw geleverd die je kan gebruiken om de gaten voor het ophangen op de juiste plek te boren. Met een goede boor kom je dus een heel eind!

Start direct met samenstellen!

Liever eerst nog wat meer lezen over de airco ombouw? Klik dan hier.