23 juni 2022

Zomerinspiratie voor je radiatorbekleding

Zomer en radiatoren, dat is geen logische combinatie zou je denken. Dat klopt. In theorie heb je de radiatoren in de zomer niet nodig, want je hebt waarschijnlijk je verwarming niet aan staan. Je kunt ze echter niet even tijdelijk weghalen. Ook in de zomer zijn je radiatoren een groot onderdeel van je interieur.

Zonlicht & lichte kleuren

De zon schijnt al een tijdje volop, maar het is sinds deze week eindelijk officieel zomer. Zonlicht dat lekker naar binnen schijnt in de ochtend geeft je natuurlijk al snel een fijn zomergevoel, maar nog beter is het als je dit extra benadrukt. Dit doe je door binnen lichte en zachte kleuren te gebruiken. Dit kan natuurlijk in je meubels en accessoires, maar ook een radiatorbekleding is een perfect product om de ruimte mee op te frissen. Een radiator is vaak een groot onderdeel van de ruimte. Als je deze mooi afwerkt met een lichte radiatorbekleding vorm je een mooie basis voor de rest. Ook heb je gelijk de oude radiator uit het zicht en ziet deze eruit als een gloednieuwe designradiator. Een win-winsituatie!

Ga voor een tropische interieurstijl

Met een tropische interieurstijl kan je natuurlijk nog alle kanten op, maar dat het planten bevat is zeker. Wij zijn met name fan van deze variant met terracotta kleuren, bamboe en zomerse accessoires. De perfecte combinatie wat ons betreft! Past deze interieurstijl ook helemaal in jouw straatje? Combineer het dan met een radiatorbekleding in een warme kleur zoals RAL 1019 grijsbeige (op de foto) of RAL 3012 beigerood. De radiatorbekleding krijgt door de combinatie van kleuren en het zonlicht een mooie gouden gloed. Als je daar geen zomergevoel van krijgt..

Kleurstalen bestellen

Gemakkelijk meer kleur toevoegen? Doe een kleurenswitch!

Het doen van een kleurenswitch is een makkelijke manier om snel kleur te geven aan je interieur. Je kiest een object uit met een neutrale kleur en geeft het een fel kleurtje. Dat klinkt misschien eng, maar dat is het niet! Je kan bijvoorbeeld klein beginnen met een simpel accessoire. Pak je het liever gelijk wat groter aan? Gebruik dan de radiator. De kleurencollectie van Sentimo heeft inmiddels meer dan 45 kleuren, dus daar moet een perfecte kleur voor jou tussen zitten. Zomerse sfeer gegarandeerd!

Van een neutrale beige kleur..

..naar een vrolijke en kleurrijke slaapkamer!

Hoe kies je de perfecte kleur voor je radiatorbekleding?

Hoe je jouw interieur in zomersferen brengt is natuurlijk helemaal aan jou. We hopen dat je met onze tips een beetje uit de voeten kan! Vind je het moeilijk om te kiezen tussen een neutrale kleur en een kleurrijke kleur? Bestel dan eerst kleurstalen. Zo zie je de kleuren in het echt en kan je ze in de beoogde ruimte vergelijken. Handig!

Bestel jouw kleurstalen