Veelgestelde vragen

Voor het inmeten van de Sentimo radiatorbekleding verwijzen wij je naar de "configurator". Hier word je stap voor stap door het bestelproces geleid en stel je zelf je bekleding samen. Bij twijfel over het inmeten van de radiator(en) kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Sentimo radiatorbekleding heeft een standaard maatvoering waarmee vrijwel alle horizontale radiatoren bekleed kunnen worden. De lengte en de hoogte van de Sentimo worden altijd iets ruimer genomen dan de radiator. De diepte (deze wordt gemeten vanaf de voorzijde van de radiator tot aan de muur) van de Sentimo radiatorbekleding wordt altijd iets kleiner dan de gemeten waarde. Dit wil zeggen dat de Sentimo niet aansluit aan de muur, maar de radiator is wel geheel bedekt. Controleer of deze maat binnen de beschikbare ruimte past, voordat je definitief bestelt.
In een aantal gevallen kun je met een Sentimo radiatorbekleding ook de leidingen van de radiator wegwerken. In de meeste situaties kun je leidingen in de lengte mee meten. Als dit niet mogelijk is, dan kun je door middel van het uitbreken van delen in de zijpanelen (in de boven en onderzijde van de zijpanelen zijn uitbreekdelen aangebracht) de leidingen door de radiatorbekleding leiden. Het uitbreken van de betreffende delen is eenvoudig met de hand of met een tang te doen. Twijfel je over jouw situatie? Neem dan contact met ons op door een foto te sturen naar info@sentimo.nl.
Sentimo radiatorbekleding sluit meestal niet aan tot de muur. De dieptematen van de Sentimo zijn gebaseerd op radiatormaten. Dit houdt in dan de bekleding altijd de radiator moet afdekken, maar een aantal centimeters van de muur kan komen te hangen. Dit heeft te maken met de ophangbeugels waarmee de radiator is bevestigd aan de muur.
De bekleding wordt gemonteerd met behulp van de bijgeleverde sterke magneten. Bekijk de montagevideo hier.
In de zijpanelen zitten standaard voorgestanste uitsparingen die je kunt uitbreken voor een uitstekende knop of leiding. Deze uitsparingen kun je, waar nodig, uitbreken met een tang of met de hand. Wanneer je de uitsparingen niet nodig hebt, laat je de voorgestanste sparing(en) dicht zitten.
Sentimo radiatorbekleding wordt gemaakt van hoogwaardig verzinkt plaatstaal. De bekleding wordt bevestigd met magneten, daardoor komt de bekleding strak tegen de radiator te zitten en geleidt het staal de warmte optimaal. Ook zorgt het rooster aan de bovenkant van de bekleding ervoor dat de warme lucht kan opstijgen, deze convectiewarmte is een heel groot deel van de totale warmteafgifte en wordt gegarandeerd niet aangetast. Hierdoor kent de Sentimo radiatorbekleding een minimaal warmteverlies.
Bij twijfel raden wij je aan om een RAL kleurenwaaier te gebruiken (verkrijgbaar bij bouwmarkten en diverse woninginrichtingzaken). Voor zeker gaan? Maak dan een afspraak met een van onze technisch adviseurs via onze inmeetservice. Tegen een kleine vergoeding komen zij bij je thuis en nemen kleurstalen mee. Zij kunnen dan de betreffende radiator(en) inmeten. Ook is het mogelijk om op onze website een kleurstaal te bestellen. Dit zijn plaatjes van staal van 10cm bij 14cm, zo zie je ook direct de kwaliteit van de Sentimo. Bestel direct je kleurstalen via deze link.
Sentimo's zijn geen voorraadproducten. De bekledingen worden op bestelling gemaakt. De levertijd van Sentimo radiatorbekleding is 3 weken en de bestelling wordt thuisbezorgd. De bestelling wordt aangeboden door een geselecteerde koerier.
Onze producten zijn geen voorraadproducten en worden op bestelling gemaakt. Mocht de door jou bestelde bekleding niet passen of mocht je niet tevreden zijn met je aankoop, is het mogelijk om deze binnen 14 dagen na ontvangst te retourneren. De retourkosten zijn voor je eigen rekening. Deze service is alleen geldig op deze webshop.
Alle bekledingen worden speciaal op bestelling gemaakt in onze fabriek. Wanneer je niet tevreden bent over het geleverde product kun je de bestelling (of een deel hiervan) binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen naar ons. De kosten van het retourneren zijn voor jezelf. Lees hier alles over verzendingen en retourneren. Retouradres: Sentimo BV Riezenweg 1 7071 PR Ulft
In sommige gevallen zijn de waterkanalen van de radiator dieper dan 5mm. De magneten (5mm dik), die de bekleding tegen de radiator houden, maken dan niet direct contact door o.a. plotseling temperatuur verschil. Hierdoor blijven de magneten maar trekken aan de metalen cover. Dit is te voorkomen door de magneten op de waterkanalen te plaatsen. Zie hiervoor ook de bijgeleverde montagehandleiding.
Wij raden dit niet aan. Onze bekledingen worden gepoedercoat waardoor een mooie, egale laklaag ontstaat. Uit praktijk blijkt dat dit resultaat niet te behalen is met verf of lak.
Wij adviseren om de bekleding eens in de zoveel tijd met een vochtige doek af te nemen. Dit voorkomt dat stof zich nestelt in de lak van de bekleding. Lees hier meer informatie over de onderhoud van een Sentimo.
De radiatorknop kan zowel links als rechts aan de radiator vast zitten. Daarom hebben onze bekledingen aan beide kanten standaard voorgestanste uitsparingen die je kunt uitbreken op de plek waar jij die nodig hebt. Het maakt dus niet uit aan welke kant de knop zit.
Sommige radiatoren hebben een standaard radiatorknop die omhoog gericht staat en hierdoor boven de radiator uitsteekt. Het is mogelijk om deze knop mee te bekleden. Dit doe je door in de configurator aan te geven dat je een 'standaard knop' hebt die 'naar boven' gericht staat en vervolgens de gegeven meetinstructies te volgen. Je zal automatisch een ophoogset bij je bestelling geleverd krijgen waardoor de gehele bekleding een paar centimeter wordt opgehoogd. Hierdoor valt deze netjes over de knop heen. Voor meer informatie over verschillende situaties rondom knoppen klik hier.
Dat kan zeker. Er is een extra montageset nodig om de bekleding te monteren op een kolomradiator. Deze krijg je automatisch bij de bestelling geleverd als je in de configurator aangeeft dat je een kolomradiator hebt.
Wij werken met RAL kleuren. Mocht je een andere RAL kleur willen kiezen dan op de website vermeld staat, dan is deze via e-mail bij ons aan te vragen. Wij kunnen dan kijken of deze op het moment op voorraad is. Andere kleuren dan RAL kleuren kunnen wij helaas niet produceren. Wij raden je dan aan om kleurstalen te bestellen zodat je de verschillende kleuren kan vergelijken, en kan kiezen voor de kleur die het beste aansluit.
Bestellingen die worden geplaatst via onze Nederlandse website www.sentimo.nl kunnen alleen geleverd worden in Nederland. Woon je in Belgiƫ? Dan kan je een bestelling plaatsen via de Belgische website www.sentimo.be.

Niet gevonden wat je zocht?

Staat je antwoord er niet tussen? Geen probleem, neem gerust contact met ons op.

Neem contact op