Mogelijkheden

Heb je vragen over wat er allemaal mogelijk is met jouw radiator? Vind dan hier alle vragen en antwoorden over de mogelijkheden van Sentimo.

In een aantal gevallen kun je met een Sentimo radiatorbekleding ook de leidingen van de radiator wegwerken. In de meeste situaties kun je de leidingen in de lengte mee meten. Indien dit niet mogelijk is, dan kun je gebruik maken van de standaard uitsparingen. Deze zijn voorgestanst in beide zijpanelen van de bekleding (in de boven- en onderzijde van de zijpanelen). De uitsparingen kan je uitbreken met de hand of een tang op de plek waar je deze nodig hebt. Twijfel je toch over de situatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier en vergeet niet een foto van de radiator te uploaden.
Radiatorbekledingen van Sentimo zijn niet bedoeld voor vrijstaande radiatoren. Dit komt vanwege het feit dat een bekleding niet beide zijden van een radiator kan bedekken. De bekleding is bedoeld voor radiatoren die tegen de muur bevestigd zijn.
De bekleding wordt gemonteerd met behulp van de bijgeleverde magneten en bestaat uit vier onderdelen: de frontplaat, het rooster en twee zijpanelen. Deze zijn in een paar simpele stappen te monteren. Bekijk hier de montagevideo.
Sentimo radiatorbekleding sluit meestal niet aan tot de muur. De dieptematen van Sentimo zijn gebaseerd op radiatormaten. Dit houdt in dat de bekleding altijd de radiator moet afdekken, maar een aantal centimeters van de muur kan komen te hangen. Dit heeft te maken met de ophangbeugels waarmee de radiator is bevestigd aan de muur.
Wij raden dit niet aan. Onze bekledingen worden gepoedercoat waardoor een mooie, egale laklaag ontstaat. Uit praktijk blijkt dat dit resultaat niet te behalen is met verf of lak.
Sentimo radiatorbekleding wordt gemaakt van hoogwaardig verzinkt plaatstaal. De bekleding wordt bevestigd met magneten, daardoor komt de bekleding strak tegen de radiator aan te zitten en geleidt het staal de warmte optimaal. Ook zorgt het rooster aan de bovenkant van de bekleding ervoor dat de warme lucht kan opstijgen. Deze convectiewarmte is een heel groot deel van de totale warmteafgifte en wordt gegarandeerd niet aangetast. Hierdoor kent Sentimo radiatorbekleding een minimaal warmteverlies.
Bij twijfel raden wij je aan om een RAL kleurenwaaier te gebruiken (verkrijgbaar bij bouwmarkten en diverse woonwinkels). Voor zeker gaan? Bestel dan via onze website kleurstalen. Dit zijn plaatjes van staal van 10 cm bij 14 cm, waardoor je ook gelijk de kwaliteit van de Sentimo ziet. Bestel je kleurstalen hier.
In sommige gevallen zijn de waterkanalen van de radiator dieper dan 5 mm. De magneten (5 mm dik), die de bekleding tegen de radiator houden, maken dan niet direct contact door o.a. plotseling temperatuurverschil. Hierdoor blijven de magneten trekken aan de metalen cover. Dit is te voorkomen door de magneten op de waterkanalen te plaatsen. Zie hiervoor ook de bijgeleverde montagehandleiding.
Wij adviseren om de bekledingen eens in de zoveel tijd met een vochtige doek af te nemen. Dit voorkomt dat stof zich nestelt in de lak van de bekleding. Lees hier meer informatie over de onderhoud van een Sentimo en het voorkomen van stof.
Sommige radiatoren hebben een standaard knop die omhoog gericht staat en hierdoor boven de radiator uitsteekt. Het is mogelijk om deze knop mee te bekleden. Dit doe je door in de configurator aan te geven dat je een 'standaard knop' hebt die 'naar boven' gericht staat en vervolgens de gegeven meetinstructies te volgen. Je krijgt bij deze keuze automatisch een ophoogset bij je bestelling geleverd. Hiermee wordt de gehele bekleding een paar centimeter opgehoogd en zal deze netjes over de knop heen passen. Voor meer informatie over verschillende situaties rondom radiatorknoppen klik hier.
Omdat een thermostaatknop de temperatuur meet en regelt, kan deze niet weggewerkt worden onder de bekleding. De knop zou dan zijn functie verliezen. Speciaal hiervoor hebben alle radiatorbekledingen standaard uitneembare uitsparingen die je kan gebruiken voor een thermostaatknop. Meer informatie over verschillende soorten radiatorknoppen is hier te vinden.
Dat kan zeker. Er is een extra montageset nodig om de bekleding te monteren op een kolomradiator. Deze krijg je automatisch bij je bestelling geleverd als je in de configurator aangeeft dat je een kolomradiator hebt.
Nee, de radiatorbekleding hoort de radiator netjes af te dekken maar niet aan te sluiten tot de grond. Dit heeft te maken met de warmtecirculatie die dan niet meer optimaal kan werken.
De radiatorknop kan zowel links als rechts aan de radiator vast zitten. Daarom hebben onze bekledingen aan beide kanten standaard uitneembare uitsparingen die je kunt uitbreken op de plek waar jij de knop hebt zitten. Het maakt dus niet uit aan welke kant de knop zit.
Ja, de radiatorbekledingen beschikken standaard over uitsparingen. Aan beide zijpanelen zitten aan de bovenkant uitsparingen voor de radiatorknop en aan de onderkant uitsparingen voor eventueel leidingwerk. Deze uitsparingen zijn voorgestanst en kan je verwijderen op de plek waar jij het nodig hebt. Bekijk de montagevideo voor meer informatie en een voorbeeld van de uitsparingen.
Onze bekledingen zijn ook geschikt voor radiatoren met een enkele plaat. De kleinste dieptemaat die wij aanbieden is 5,6 cm.
Indien er kortingscodes actief zijn bij Sentimo dan zijn deze te vinden via onze eigen kanalen zoals de website, social media en de nieuwsbrief. Wij verspreiden geen kortingscodes via andere (kortingscode)websites. Hier werken wij dan ook niet mee samen. Als eerste op de hoogte zijn van een actie? Schrijf je dan onderaan de pagina in voor onze nieuwsbrief.

Niet gevonden wat je zocht?

Staat je antwoord er niet tussen? Geen probleem. Stel hieronder je vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Gaat je vraag over een geplaatste bestelling? Vul dan hier het bestelnummer in. Je vindt deze in de orderbevestiging.
Zorg voor genoeg toelichting op je vraag zodat wij hem zo uitgebreid mogelijk kunnen beantwoorden.
Vul de code in:
 Security code

Liever telefonisch contact?

Onze klantenservice is elke werkdag bereikbaar van 9.00 uur tot 17.00 uur via +31 (0)315 688 656.