Opmeten

Onze configurator laat je aan de hand van de keuzes die je maakt de juiste meetinstructies zien. Zo weet je zeker dat je de radiator juist opmeet! Toch vragen over hoe je jouw radiator moet opmeten? Geen probleem! Hier lees je de antwoorden.

De diepte van de radiator wordt gemeten vanaf de muur tot de voorkant van de radiator. Bekijk de instructievideo voor de complete uitleg over het inmeten van een radiator.
De hoogte van de radiator wordt gemeten vanaf de bovenkant van de radiatorplaat tot de onderkant van de radiatorplaat. Bekijk de instructievideo voor de complete uitleg over het inmeten van een radiator.
Hoe de lengte van de radiator gemeten wordt is afhankelijk van de knop die op de radiator zit. De configurator geeft je aan de hand van je keuzes de juiste instructies hiervoor. Lees hier meer informatie over hoe te meten bij verschillende soorten radiatorknoppen of bekijk de instructievideo's voor de complete uitleg over het inmeten van een radiator en de knop.
Sommige radiatoren hebben een standaard knop die omhoog gericht staat en hierdoor boven de radiator uitsteekt. Het is mogelijk om deze knop mee te bekleden. Dit doe je door in de configurator aan te geven dat je een 'standaard knop' hebt die 'naar boven' gericht staat en vervolgens de gegeven meetinstructies te volgen. Je krijgt bij deze keuze automatisch een ophoogset bij je bestelling geleverd. Hiermee wordt de gehele bekleding een paar centimeter opgehoogd en zal deze netjes over de knop heen passen. Voor meer informatie over verschillende situaties rondom radiatorknoppen klik hier of bekijk de instructievideo's voor de complete uitleg over het inmeten van een radiator en de knop.
In een aantal gevallen kun je met een Sentimo radiatorbekleding ook de leidingen van de radiator wegwerken. In de meeste situaties kun je de leidingen in de lengte mee meten. Indien dit niet mogelijk is, dan kun je gebruik maken van de standaard uitsparingen. Deze zijn voorgestanst in beide zijpanelen van de bekleding (in de boven en onderzijde van de zijpanelen). De uitsparingen kan je uitbreken met de hand of een tang op de plek waar je deze nodig hebt. Twijfel je toch over de situatie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier en vergeet niet een foto van de radiator te uploaden.
Dat is mogelijk. Hiervoor kan je een afspraak maken voor de inmeetservice. Wij bieden twee soorten inmeetservices aan: aan huis en via een videogesprek. 
Het kan dat de door jou opgemeten maten (nog) niet te bestellen zijn op onze website. De configurator zal je doorsturen naar het juiste aanvraagformulier. Via dit formulier kan je een offerte opvragen voor jouw maten.

Niet gevonden wat je zocht?

Staat je antwoord er niet tussen? Geen probleem. Stel hieronder je vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Gaat je vraag over een geplaatste bestelling? Vul dan hier het bestelnummer in. Je vindt deze in de orderbevestiging.
Zorg voor genoeg toelichting op je vraag zodat wij hem zo uitgebreid mogelijk kunnen beantwoorden.
Vul de code in:
 Security code

Liever telefonisch contact?

Onze klantenservice is elke werkdag bereikbaar van 9.00 uur tot 17.00 uur via +31 (0)315 688 656.