Story of Miriam

Ruim 6 jaar geleden kochten wij onze huidige woning. Een woning waarin we flink aan de slag moesten! Na onder andere een dakkapel, liters verf, nieuwe vloeren op de bovenverdieping en een nieuwe badkamer was ons budget op. Toch bleef daar die hele grote, lelijke radiator in de keuken waar we uiteraard niet zonder konden. In de eerste instantie verfden we de radiator, maar omdat we verkeerde verf hadden gebruikt ging deze bladderen. Een zelfgemaakte houten ombouw werd onze budget oplossing. Best prima, maar jammer genoeg was deze oplossing maar van korte duur. Door de warmte ging het hout scheuren en kromtrekken. Opnieuw werd de radiator de grote een eyecatcher in de keuken, maar dan in de negatieve zin. Zonde, want over de rest van de lichte en grote ruimte waren we meer dan tevreden.

Nadat ik op een dag op Instagram de radiatorbekleding van Sentimo voorbij zag komen, was ik eigenlijk direct om! Dit was dé oplossing voor ons! Nadat ik me goed had laten informeren en inspireren op de uitgebreide site, hebben we de radiatorbekleding besteld. Dit ging verrassend makkelijk, dit kwam mede door het stappenplan wat je doorloopt. Tijdens dit stappenplan geef je aan of je een vlakke uitvoering of met groef wilt hebben, bepaal je de kleur en geef je de maten door. Ook kun je aangeven of je de knop in de ombouw wilt verbergen of dat je deze in het zicht laat. Wij kozen ervoor om de knop weg te werken, omdat we vonden dat dit uiteindelijk een rustiger resultaat gaf. Qua kleur hebben we gekozen voor de meest gebruikte witte kleur in woningen, namelijk RAL 9010. Deze kleur hebben wij ook toegepast op onze wanden en kozijnen, dus we wisten zeker dat dit mooi bij elkaar aan zou sluiten.

Al binnen twee weken kregen we een mail dat onze Sentimo radiatorbekleding verzonden zou worden. De bekleding wordt op maat gemaakt en gepoedercoat in de kleur naar keuze in de fabriek. Het in elkaar zetten van de ombouw was een fluitje van een cent. Nadat we de meegeleverde ophoogdelen hadden geplaatst (deze zorgen ervoor dat de knop wordt weg gewerkt) plaatsten we de bekleding om de radiator. De bekleding blijft op zijn plaats zitten met behulp van een aantal supersterke magneten. Met een beweeglijke peuter in huis, hebben we voor de zekerheid een aantal keer getest of de ombouw echt niet gemakkelijk loskwam, maar dit was dus niet het geval. We zijn ontzettend blij met het resultaat van de radiatorbekleding, het is inmiddels een onderdeel geworden van ons interieur. De warmte wordt goed doorgelaten en wij merken niks van een eventueel warmteverlies. Qua kleur matcht de ombouw perfect met de rest van ons interieur, namelijk licht en fris. Je mag geen zware dingen op de bekleding plaatsen, maar door kleine accessoires toe te voegen hoeft de ombouw niet persé alleen maar praktisch te zijn. Ik heb er bijvoorbeeld voor gekozen om met kleine magneetjes een aantal kaartjes op te hangen zodat het geheel nog meer in ons interieur thuishoort. 

Stel je Sentimo samen